Monday

Frihet del 1 av SteffyPop


Möjligheten att som 42-åring välja en ny bana i livet.
Precis som man beslutar sig för att köra på svarta stövlar till hösten.
Att kunna kasta sig ut ur den brinnande företagsbyggnaden i högklackat och peruk
Och fångas upp av utsträckta armar från alla boende i omgivningen.

Att inse sina förmågor och att lita på sig själv, och tillåta andra att försöka göra det samma.
Förmågan att kunna bygga sin självständighet på en plattform av egenförsörjning och ett eget företag
För att sen kunna få medicin och en klapp på axeln när olyckan skulle vara framme och ens talanger tillfälligt är förbrukade.

Att unna sig själv frihet genom fria val, samtidigt som man unnar andra förmågan att kunna göra det samma.
Att trimma gräset i gården på sin villa, och ge redskap åt människor att kunna trimma gräset runt sitt hem på en annan plats i världen.
Våga tro på framgång som ett resultat av mänsklighetens strävan, och som på olika sätt kommer alla till dels genom insikten om allas deltagande i framgångsprocessen.

Friheten att leva barnlöst och försupet idag, och imorgon ha tre barn som man utan betänkligheter skickar till skolan och vet att de blir utbildade, omhändertagna och mätta.
Friheten att våga supa sig redlös och vara med och betala kostnaden för sätet på tunnelbanan som man spydde ner.

Unna sig lyxen att flytta ihop med sitt livs kärlek i en stor trea mitt i stan, för att sen snabbt kunna hitta en billig etta när man efter ett år blivit dumpad och utblottad då hen visade sig vara en idiot.
Unna sig lyxen att ströva omkring i sin favorit-outfit och känna sig trygg med alla runtomkring som valde annorlunda outfits, utan att behöva söka tryggheten i antal poliser runt omkring sig på gatan.

Att kunna ställa sig själv och sina förmågor till förfogande för alla andra, precis som man säljer in sig själv när det handlar om att få det där jobbet på jobbintervjun.
Att kunna leva i nuet utan att ha en oro för morgondagen, eller för grannens morgondag.

Man ska kunna sjunga på jobbet, hångla på semestern och gråta på nyheterna.
Alla ska ta en på allvar och man själv ska ta andra på allvar och inse Bakgrundens och Förutsättningen viktiga roll i de valen som görs livet ut – hos dig själv och hos alla andra.

Livet ska avnjutas full ut, och smärtorna och ångesten ska kunna dämpas om greppet tappas.
En solstråle ska kunna avnjutas precis som det nybyggda köket ska kunna avnjutas precis som en internetkurs på kvällstid ska kunna avnjutas precis som ett besök med hela familjen på ett museum ska kunna avnjutas precis som ett snabbligg på en offentlig toalett ska kunna avnjutas precis som ett skämt på jobbet ska kunna avnjutas precis som barnens hockeymatcher ska kunna avnjutas precis som att kela med sitt husdjur ska kunna avnjutas.

Man bör ständigt sträva efter att bli en bättre människa inom ramarna för sin egen uppfattning, samtidigt som man bör ha förståelse och tålamod med dem som inte faller en i smaken.

Man ska vara fri att ta på och av klädesplagg under olika skeden i livet.
Fri ska man vara att kunna och våga tro på det som efter noggrann avvägning ligger närmast hjärtat, utan att få hintar om vad som är bättre eller sämre.

Att se stockholmaren som en främling i nordligaste norrland, att se stockholmaren som en syster eller bror i nordligaste norrland, att se den utomeuropeiska svensken som en främling i nordligaste norrland, att se den utomeuropeiska svensken som en syster eller bror i nordligaste norrland.

Friheten är att kunna ta av sig skorna och hoppa in i pyjamasen.
Friheten är att kunna få belöning för sin insats i ett alltid större projekt.

Friheten är att sträva efter den.

Och allas frihet är min frihet.

No comments: